Köttlådor från frigående utedjur på Sörbo Gård Orust i Bohuslän

Uppfödda på gräs, örter och mycket kärlek.

P r i s 210 k r / k g

E n l å d a i n n e h å l l e r c a 27 – 3 4 k g k ö t t

EKOLOGISKT UPPFÖTT*, GRÄSBETAT NÖTKÖTT

Oxfilé (ca 0,6 kg)

Entrecote (ca 1 kg)

Ryggbiff (ca 1kg)

Bogstek (ca 1,5 kg)

Rostbiff (ca 1,3 kg)

Nötrulle (ca 0,7 kg)

Fransyska (ca 2,7 kg)

Innanlår (ca 2 kg)

Högrev (ca 1,3 kg)

Ytterlår (ca 1,8 kg)

Färs (15-20 kg med ca 5 kg/förpackning)

Allt i lådan är vakuumförpckat och märkt med vad det innehåller.

Kontaktuppgifter:

Ulrika Hagberg Elensky

Tlf: 0702-007 223

Tomas Hagberg Elensky

Tlf: 0768-13 81 01

www.sorbo.se

Instagram: sorbogardorust

Facebook: Sörbo Gård Orust

Sörbo Gård Orust

Beställ köttlådor från frigående utedjur på Sörbo Gård Orust i Bohuslän via mail, telefon eller sociala media.

info@sorbo.se

Bifoga namn, adress och telefonnummer tack!

Ulrika & Tomas Hagberg Elensky heter vi som driver Sörbo Gård Orust, ekologisk nötköttsproducent sedan 2018.

Vi och våra djur håller till på natursköna västra Orust, den stora, gröna ön i Bohuslän.

Här bedriver vi extensiv (långsam) uppfödning av ekologiskt, gräsuppfött nötkött, precis som flera generationer Hagbergare gjort innan oss. Vi har valt att sälja vårt kött direkt till konsument, utan mellanhänder.

Den främsta orsaken till det är att vi på så vis undviker långa transporter av levande djur. Vi har ett lokalt litet slakteri här på Orust som vi använder. Dit kan vi köra djuren själva med våra egna transporter som djuren känner väl. Vi är med dem hela vägen, allt för att minimera stress.

Andra fördelar är att vi, genom att få direkt kontakt med Dig som konsument, dels kan dela med oss av allt du vill veta om uppfödningen, livet på gården, djuret som slaktats och det viktiga i att om vi väljer att äta kött så kan vi välja köttet med omsorg.

Djuren vi föder upp för slakt är i mestadels kvigor och stutar (kastrerade tjurar) av lätt köttras. Oftast blandning av dexter och hereford. Två raser kända för bra köttkvalitet. Våra djur går ute i stora hagar året om. Under vintern har de tillgång till ligghallar med djupströbädd. Kor som ska kalva tar vi in i laggårn för att kunna ha bättre koll på dem och se så att allt går bra. De går fritt i laggårn och har fortfarande fri tillgång till utevistelse. Sommartid betar djuren gräs, örter, löv osv. Allt de tycker är gott att mumsa på. Vintertid utfodrar vi med ensilage, dvs konserverat gräs/hö. Våra djur får inte kraftfoder eller liknande.

När vi gör återtag från slakteriet ligger lådorna i regel 27 till 34 kg.

Varav ca 15-20 kg färs. Priset är 210 kr/kg (inför varje slakttillfälle så gör vi en uppskattning om aktuella vikter).

Betalar gör ni lättast med swish. Vid bokning av låda tar vi ut en deposition/delbetalning om 2000kr för att undvika sena avhopp som skulle vålla oss stora problem.

Priset blir alltså 210 kr/kg x vikten på er låda. Om ni delar låda med någon annan delar ni självaupp detaljerna er emellan. Allt är vakuumförpackat och märkt med vad det innehåller.

Om ni har några frågor är det bara att höra av sig! Ni når oss snabbast på telefon Ulrika 0702-007 223 & Tomas 0768-13 81 01 (ring eller skicka sms).

Mvh Ulrika & Tomas Hagberg Elensky, Sörbo Gård Orust

*Sörbo Gård Orust är ekologiskt certifierade. Varekils slakteri är däremot inte ekologist certifierade, därför får vi inte kalla den slutliga produkten, d.v.s köttet, för ekologisk.